CLASSIC LADY

 

1999

 

Cardento-Maraton

 

 "THE STORY"

 

Tidigt på morgonen den 8 april 1999 så nedkom Next Nellie med sitt första föl, Classic Lady. Det var det minsta halvblodsföl jag sett, ändå hade hon gått över tiden i tre veckor. Hon hade inte diat, så vi höll på med allt möjligt för att få i henne lite råmjölk. Hon var inte direkt svag, utan snarare tvärtom. Hon gick utan problem rakt under mammas mage. Dagarna gick och när hon var en vecka gammal hoppade hon över staketet med sin mamma. Som tur var så var det bara den gången. åren gick och Classic Lady växte upp med sina yngre syskon, lekte och busade precis som alla unghästar gör. När hon blev 3 år var det dags för inridning. Då vi precis fått tillökning i familjen så fick Eamon Hickey ta hand om detta. Vi valde att visa henne på 3-års testet på hösten, då det var möjligt just det året 2002.

 

Classic Lady 3-års testet i Halmstad

 

2002 vinnare 3-års championatet i hoppning

 

2003 sätts Classic Lady i träning hos Svante Johansson, där hon gör sina första starter, och kvalar till semifinalen i 4-års championatet. Hon går semifinalen i Kungsbacka, där hon slutar på en 5:e plats. Veckan innan finalen i Flyinge drabbas Classic Lady av kolik, det blir transport till djursjukhuset, där dom konstaterar förstoppning. Tack och lov klarar vi oss från att buköppna henne, men det var nära, mycket nära. Av Flyinge blir det förstås inget.

 

2004 har vi som mål att starta i Falsterbo och Breeders. Classic Lady startar i Falsterbo men går ej vidare till final. Bättre går det i Flyinge. felfri alla dagar och så även i finalen, som näst sista startande i omhoppningen så har vi ett guldläge!? Det håller hela vägen, seger i breeders trophy 2004

 

 

2005 är det återigen Falsterbo den här gången blir resultatet en 5:e plats i finalen. Breeders är ännu mer spännande detta året, nu har vi lite att försvara. Classic Lady går till final..... och till omhoppning...... så nära, så nära, men det blir en fin 2:a plats.

 

 

2006 får Classic Lady följa med till Göteborg horse show för att "se och lära". Det finns lite showklasser som hon kan gå bl a en stafetthoppning fre kväll. snacka om att få igång publiken alla ryttarna satsar för fullt, till publikens jubel. Svante och Classic Lady vinner heat efter heat, till slut är det bara finalen kvar. Den går mot Robert Whitaker, han sitter på en stor skimmel och Classic Lady ser ut som en ponny i jämförelse. Stämningen är hög och publiken vrålar och skriker, det är jämt mycket jämt....... men Robert var snabbast. Men en 2:a plats och prisutdelning i Scandinavium är inte illa.

Sen följer internationella tävlingar i Fontainebleu, La Baule, Rom och Lucerne. Tar placeringar i 1.40 och 1.45. I Lucerne vinner hon en unghästfinal för 7-åringar.

I september blir Classic Lady uttagen till Zangersheide och unghäst VM. Själv är jag hemma och ska starta en av mina unghästar på kvalitetstävlan. Svårt att resa bort med stallet fullt med hästar, men man kan ju följa dom flesta tävlingarna online på nätet.

Classic Lady hoppar bra och felfritt. När det är dags för final, håller man sig i närheten av datorn. Återigen felfri nu är det dags för omhoppning...... har jag inte fel för mig gick han ut sist i omhoppningen. Nu vet vi att han är på banan...... nu uppdateras sidan....... jag börjar och leta efter den svenska flaggan.....nerifrån......... jag ser den inte ........... kommer den inte snart......... är i mitten av resultatlistan....... jag tittar längst upp........den svenska flaggan är överst........HON VANN.........HON VANN!!!!!!!

 

 

 

2007 börjar i Helsingborg 2 februari, för att komma igång lite innan Göteborg och Scandinavium som detta år går redan runt den 20:e samma månad. Vinner i Göteborg en klass och blir placerad i en annan, debuterar på hinderhöjden 1.50 med endast ett litet pet.

 

 

Nöjd Classic Lady med vinnartäcke

 

 

Classic Lady fortsätter att plocka flera internationella placeringar under 2007 upp tom 150.

 

 

2008 börjar i Cervia 3 starter 3 placeringar, fortsätter i Göteborg en 2:a plats, en 5:e plats. sen fortsätter det så här. Bethun och La Courneuve totalt 5 starter, lika många placeringar. Under året gör hon 14 meeting, då räknar jag inte in en start på en regional tävling. Av dessa 14 är hon placerad i samtliga starter på 10 meeting.

Höjdpunkten är utomhus SM i Augusti i Vellinge. Svante kvalar in med båda sina hästar men får bara rida en i finalen. Classic Lady ligger bäst till av dessa, så hon får gå finalen. Hinder höjden ligger på 1.60.

Classic Lady hoppade fantastiskt,men tyvärr lite för högt på en oxer så hon fick ner bakbommen. Men en bronsmedalj fick dom med sig hem.

 

                                        foto:

Den här bilden är helt fantastisk.

SM 2008

 

2009 startar redan i januari, närmare bestämt i Zwolle, Amsterdam och Neumünster. Sedan är det Göteborg, Där vinner Classic Lady en 1.40 och blir 9:a i 1.50. Vinner en GP i Moorsele. Fortsätter sedan att plocka vinster och placeringar under hela året, i 18 av 19 meeting plockar hon placeringar. Hon vinner bl a en klass i Globen och blir 4:a i en annan. Säsongen avslutas i London dagarna före jul, där hon bl a tar en 3:e plats. Hon slutar som 2:a på rankingen efter Casall la Cilla.

 

Prisutdelning Globen 2009

 

 

2010 exporteras Classic Lady och hon lämnar Sverige i början av året.

 

 

Inför GHS 2010 är Classic Lady omslagshäst

 

 

 

 

 

 

stallruneberg.se © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

 

Välkommen till

          Stall

     Runeberg